Prima Conferinţă regională sud-est europeană cu tema „Securitatea cibernetică şi cibercriminalitatea”

În perioada 19-21 octombrie 2011, Agentia internationala pentru prevenirea criminalitatii si politici de securitate a organizat, la hotelul Hilton din Sofia, împreuna cu Ministerul de Interne al Republicii Bulgaria si Academia Internationala de Training pentru Cybercriminalitate din Sofia, Prima Conferinta regionala sud-est europeana cu tema „Securitatea cibernetica si cibercriminalitatea”. La conferinta au luat parte delegatii din statele membre ale Forumului de la Salzburg (Austria, Cehia, Ucraina, Polonia, România, Slovacia si Slovenia), S.U.A. (Secret Service, F.B.I.), Rusia, Centrul regional SECI/SELEC de la Bucuresti, Europol, Interpol, Comisia Europeana si Consiliul Europei.

Având în vedere recrudescenta criminalitatii organizate din acest domeniu, participantii au discutat o serie de chestiuni actuale vizând crearea, cu sprijinul unor organizatii internationale specializate, între care Centrul regional SECI/SELEC, Interpol, Consiliul Europei si CEPOL, a unei platforme regionale care sa faciliteze combaterea criminalitatii cibernetice în zona. Totodata s-a mai discutat despre stimularea schimbului de informatii operative si de bune practici între institutiile nationale specializate, dezvoltarea unor parteneriate public-private pentru prevenirea cibercriminalitatii, realizarea de cercetari privind tendintele si modurile de operare ale ciberinfractorilor, organizarea unor cicluri de formare pentru specialistii din domeniu.

La conferinta a participat presedintele Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, diplomat economist Petar Zdravkov Nenov, alaturi de ministrul adjunct de interne al Bulgariei, dl. Veselin Vuchkov, ambasadorul S.U.A. la Sofia, James Warlick si Mark Sullivan – directorul Secret Service.

 

Cu acest prilej au fost puse bazele unui viitor parteneriat între A.I.P.C.P.S., Ministerul de Interne bulgar si Academia Internationala de Training pentru Cybercrimimalitate în vederea derularii unor proiecte viitoare în acest domeniu.

 

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro