Comisia Europeana: Documentare dedicate aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, surse de informare “foarte interesante si valoroase pe care Comisia le-a analizat cu interes”

Henrik Nielsen, sef de unitate in cadrul Directiei Generale Afaceri Interne a Comisiei Europene, i-a multumit, in numele Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, presedintelui Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, dipl. ec. Petar Nenov, pentru informarea comisiei in legatura cu realizarea a doua documentare privind eforturile si masurile intreprinse de Romania si Bulgaria pentru aderarea la spatiul Schengen.

“In numele biroului comisarului Malmström, as dori sa va multumesc pentru trimiterea a doua documentare despre pregatirile intreprinse de Romania si Bulgaria in vederea aderarii la spatiul Schengen. Doresc sa va asigur ca acestea constituie niste surse de informare foarte interesante si valoroase pe care Comisia le-a analizat cu interes”, se arata in scrisoarea adresata de H. Nielsen lui Petar Nenov in ziua de 7 iulie 2011.

In luna decembrie, Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate a realizat, impreuna cu Optimal Media Solution, documentarul “Romania, obiectiv Schengen 2011”, care prezinta eforturile si masurile intreprinse de tara noastra pentru aderarea la spatiul Schengen. La inceputul lunii mai 2011, aceeasi echipa a realizat si documentarul “Bulgaria Ready to Join Schengen”, care ofera o perspectiva asupra masurilor intreprinse de Bulgaria pentru aderare. Cele doua documentare cuprind interviuri in exclusivitate cu cei doi ministri de Interne: Traian Igas si Ţvetan Ţvetanov (producator Petar Nenov, scenariu si regie –Petre Craciun).

Dupa definitivare, cele doua productii au fost puse, oficial, la dispozitia celor doua ministere pentru a fi inaintate partenerilor europeni. De asemenea, Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate a trimis spre informare, cele doua documentare, Comisiei Europene.

Biroul de presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro