Primul film documentar despre Interpol România – realizat de Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate în colaborare cu Optimal Media Solution

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, în colaborare cu Optimal Media Solution, a realizat filmul documentar "Biroul Central National Interpol Bucuresti".

Creat la solicitarea Secretariatului General al O.I.P.C. - Interpol, acest documentar, cu durata de 5`30``, prezinta într-o maniera extrem de dinamica si de atractiva atributiile, domeniile de activitate, misiunile si partenerii cu care Interpol coopereaza în plan intern si international pentru atingerea obiectivelor sale.

Filmul are trei variante (româna, engleza si franceza) si este destinat prezentarii pe site-ul oficial al O.I.P.C. - Interpol. Cadrele pentru documentar au fost realizate în sediul Biroului National Interpol de la Palatul Parlamentului (structura care face parte din Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala), la Institutul de Criminalistica si la Laboratorul Central de Analize Droguri al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din I.G.P.R.

 

Sunt prezentate, totodata, imagini care surprind aspecte din activitatea Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si a Serviciului Independent pentru Interventii si Actiuni Speciale.

 

La realizarea documentarului, primul din istoria Interpol România, au colaborat domnii: Petar Nenov (producator), Petre Craciun (scenariul si regia), Robert Cilinca (imagine), comisar-sef Catalin Ionescu si comisar-sef Lacramioara Petrescu, sefa Biroului National Interpol Bucuresti (consultanti de specialitate), dr. Ioan Hurdubaie, fost sef al Biroului National Interpol (documentare), Madalin Cristescu (editare), George Petcu (lectura), Robert Nestorescu (grafica), Codrin Lazar (muzica originala).

 

Cu prilejul Zilei de 25 martie - ziua Politiei Române, conducerea Inspectoratului General al Politiei Române a înmânat câte un exemplar al acestui documentar delegatiilor straine care au fost prezente la Bucuresti.

 

Cu ocazia realizarii documentarului, presedintelui Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, diplomat economist Petar Zdravkov Nenov, si regizorului filmului, Petre Craciun (directorul Optimal Media), le-au fost acordate Certificate de Excelenta, în semn de apreciere pentru sprijinirea activitatii Biroului National Interpol Bucuresti si pentru serviciile deosebite aduse Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala (CCPI) al Politiei Române.

 

Biroul de presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro