Vizită de lucru şi de schimb de experienţă

Agenţia Internaţională pentru Prevenirea Criminalităţii şi Politici de Securitate a organizat, în zilele de 28 şi 29 octombrie 2011, vizita de lucru şi de schimb de experienţă, la invitaţia Institutului Naţional de Criminalistică (I.N.C.) din Inspectoratul General al Poliţiei Române, a unei delegaţii a Institutului de Cercetări Criminalistice şi Criminologice din Sofia/Bulgaria, condusă de doamna Dobrinka Markova, directoarea instituţiei, însoţită de cinci colaboratori, şefi de laboratoare în cadrul Institutului. Delegaţia I.N.C. a fost condusă de chestorul Gabriel Ţîru, directorul institutului.

Pe parcursul a două zile, experţii celor două institute au realizat un valoros schimb de experienţă cu privire la metodele şi mijloacele folosite pentru cercetarea la faţa locului în cazul unor infracţiuni grave, ridicarea şi exploatarea urmelor, metodele fizico-chimice utilizate în efectuarea constatărilor tehnico-ştiinţifice şi a expertizelor criminalistice şi alte teme de interes comun.

Întâlnirea a permis, totodată, convenirea unor acţiuni de cooperare bilaterală pe perioada 2011-2013, dintre care unele vor fi susţinute din punct de vedere logistic şi financiar de către Agenţia Internaţională pentru Prevenirea Criminalităţii şi Politici de Securitate, conform precizărilor preşedintelui acesteia, diplomat economist Petar Zdravkov Nenov. Între aceste acţiuni menţionăm o serie de proiecte de cercetare şi dezvoltare, care vor fi realizate pe baza fondurilor primite de la Uniunea Europeană în considerarea calităţii de stat membru a celor două ţări.

 

De asemenea, în parteneriat cu A.I.P.C.P.S., Institutul Naţional deCriminalistică al Poliţiei Române va sprijini Institutul de Cercetări Criminalistice şi Criminologice din Sofia în obţinerea acreditării ISO din partea ENFSI (Reţeaua europeană a institutelor de criminalistică).

 

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro