Dictionarul roman de criminalistica, o lucrare unică în Europa editată de Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate

Recent, a văzut lumina tiparului lucrarea ”Dicționar român de criminalistică”, editat de Agenția Internațională pentru Prevenirea Criminalității și Politici de Securitate, în colaborare cu Asociația Criminaliștilor din România și Institutul Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române.

Lucrarea, o adevărată premieră europeană, are 320 de pagini și este concepută ca un dicționar bilingv (român-englez) de terminologie, conținând termeni specifici domeniilor criminalisticii și ale unor științe care interferează cu aceasta, precum și termeni de uz general care sunt utilizați în criminalistică cu sensuri speciale. Dicționarul, care conține peste 2000 de termeni, se adresează atât experților și specialiștilor criminaliști, cât și nespecialiștilor care sunt interesați de acest domeniu.

Coordonatorii științifici ai lucrării sunt: chestor drd. Gabriel Țîru, directorul Institutul Național de Criminalistică, Dipl. Economist Petar Zdravkov Nenov, președintele Agenției Internaționale pentru Prevenirea Criminalității și Politici de Securitate și prof. Vasile Lăpăduși, secretar general al Asociația Criminaliștilor din România.

 

Volumul cuprinde și o prezentare a Agenției Internaționale pentru Prevenirea Criminalității și Politici de Securitate, fiind enunțate obiectivele sale și o selecție a celor mai importante acțiuni de parteneriat împreună cu diferite structuri ale Ministerului Administrației și Internelor și ale Poliției Române.

 

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro