Aplicație web pentru persoanele cu dizabilități de vedere în domeniul prevenirii criminalității

Agenţia Internaţională de Prevenire a Criminalităţii şi Politici de Securitate, cu sediul în Bucureşti, strada Poteraşi nr. 10, Sector 4, derulează, începând cu data de 13 martie 2013, proiectul „Consolidarea capacităţii agenției de a preveni criminalitatea prin utilizarea TIC", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară 3 - “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public” a POS CCE.

Proiectul se implementează în Romania, pe o perioadă de 6 luni, și contribuie la dezvoltarea capacităţii acesteia de a preveni criminalitatea organizată şi la dezvoltarea unor politici eficiente de securitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate.

În cadrul acestui proiect, a fost realizată o aplicație la site-ul AIPCPS, www.prevenirea-criminalitatii.ro, destinată persoanelor cu dizabilități de vedere, în vederea informării acestora despre modalitățile de prevenire a criminalității organizate, în următoarele domenii: prevenirea delicvenței juvenile, a furturilor din locuințe și din buzunare, a faptelor comise cu violență, a traficului și consumului ilicit de droguri, a traficului de persoane și a furtului de identitate.

Aplicația poate fi utilizată de toate persoanele cu dizabilități de vedere din România, prin accesarea unui meniu audio care conduce la nouă fișiere Mp3, fiecare conținând informații dintr-un anumit domeniu de prevenire a criminalității. Lectura textelor aparține actorului Ciprian Niculae.

Agenţia Internaţională de Prevenire a Criminalităţii şi Politici de Securitate își manifestă speranța că aplicația creată în cadrul proiectului, având o puternică notă de originaliate, va fi utilizată de un număr cât mai mare de beneficiari.

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro