EVENIMENT: 27 - 28 octombrie 2009

In zilele de 27 si 28 octombrie 2009, la Casa de Cultura a Ministerului Administratiei si Internelor s-au desfasurat lucrarile celui de-al 12-lea Simpozion International de Criminalistica, cu tema "Investigarea criminalistica a infractiunilor din domeniul crimei organizate". La organizarea si buna desfasurare a acestui important eveniment stiintific international si-a adus contributia si Brigada Internationala Antidrog, care s-a numarat printre sponsorii simpozionului.

Totodata, cu sprijinul logistic al Brigazii Internationale Antidrog, a fost asigurata prezenta la lucrarile simpozionului a unei delegatii a Institutului de Cercetare in Criminalistica si Criminologie din Bulgaria, ai carei reprezentanti, doamna ing. Tatyana Krasteva si domnul ing. dr. Stoyan Todorov, au sustinut doua comunicari stiintifice bine apreciate de participanti. De asemenea, oaspetii bulgari au avut, cu acest prilej, intalniri cu directorul Institutului de Criminalistica din Politia Romana, comisar sef Gabriel Tiru, si cu o delegatie a Asociatiei Criminalistilor din Romania, formata din general-maior (r.) prof. univ. dr. Lazar Carjan, primvicepresedinte si colonel (r.) prof. Vasile Lapadusi, secretar general.

Reprezentantii Brigazii Internationale Antidrog, domnul presedinte diplomat economist Petar Zdravkov Nenov si domnul consilier dr. Ioan Hurdubaie au sustinut doua comunicari stiintifice, respectiv "Europolul - varful de lance al Uniunii Europene in lupta impotriva criminalitatii organizate" si "Elemente definitorii privind politica Uniunii Europene in domeniul prevenirii si combaterii criminalitatii organizate", comunicari care vor fi publicate si in volumul special dedicat simpozionului, prevazut sa apara in prima jumatate a anului 2010.

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro