Eveniment: 27 octombrie 2010

In data de 27 octombrie 2010, la Casa de Cultura a Ministerului Administratiei si Internelor din Bucuresti a avut loc cel de-al 14-lea Simpozion international de criminalistica, cu tema " Exploatarea urmelor si mijloacelor materiale de proba prin constatari tehnico-stiintifice si expertize criminalistice", organizat de Asociatia Criminalistilor din Romania si Institutul de Criminalistica al Politiei Romane, in parteneriat cu Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate.

Simpozionul a fost salutat, din partea conducerii M.A.I., de chestorul principal Ion-Nicolae Cabulea, adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, iar din partea Politiei Romane de comisarul sef Alexandru Tanco, adjunct al inspectorului general.

La simpozion au participat peste 300 experti criminalisti din politie, parchet, justitie, cadre didactice universitare si studenti, precum si specialisti in domeniu din Bulgaria, Italia, Macedonia, Republica Moldova si Polonia.

Din partea bulgara, la eveniment a participat o delegatie a Institutului de Criminalistica si Criminologie al Ministerului bulgar de Interne formata din domnii Vladislav Yanev, seful Sectiei Balistice si Tsvetan Nishev, seful Sectiei Droguri. A fost prezent, de asemenea, domnul dr. Slobodan Oklevski, expert criminalist din Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei.

Delegatia Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate a prezentat in cadrul simpozionului o comunicare cu tema "Mandatul european de obtinere a probelor - element important in investigarea criminalistica a infractiunilor cu caracter transnational".

De asemenea, presedintele si directorul executiv al Agentiei au participat, in data de 28 octombrie, la sediul Asociatiei Criminalistilor din Romania, la o intalnire cu delegatiile bulgara, italiana si macedoneana, in cursul careia oaspetilor le-au fost prezentate aspecte ale preocuparilor specialistilor romani pentru perfectionarea metodelor si mijloacelor de valorificare a probelor infractiunii si pentru imbunatatirea pregatirii profesionale a expertilor criminalisti.

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro