Eveniment: 23 decembrie 2010

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate in colaborare cu Optimal Media Solution a initiat si produs filmul documentar "Obiectiv Schengen 2011".

Filmul cuprinde un inventar al problematicii Schengen, obiectivele si concluziile celor sapte vizite de evaluare efectuate de expertii europeni pe parcursul anilor 2009-2010. Documentarul continue un interviu in exclusivitate oferit de Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor.

"In momentul in care Romania si-a asumat responsabilitatea de a adera la Spatiul Schengen, ni s-au cerut anumite conditii, si anume aceea de a securiza frontierele. Acest lucru l-am facut. Sigur ca daca discutam de componenta politica, stim cu totii ca, in final, va fi o decizie politica, putem intra intr-o alta serie de discutii. Trebuie sa spunem tuturor, partenerilor nostrii europeni, ca ceea ce ni s-a cerut de la bun inceput, atunci cand s-a deschis acest proces Schengen, noi ne-am indeplinit toate promisiunile, toate obligatiile pe care le avea Romania, in conditiile in care am facut-o mai bine ca niciodata, eu cred ca decizia politica va trebui sa fie una pe masura", a declarat Traian Igas pentru realizatorii documentarului "Obiectiv Schengen 2011".

Documentarul (durata de 15 minute, subtitrat in engleza), il are consultant de specialitate pe diplomatul Florin Saghi, directorul Directiei Schengen din MAI, iar scenariul si regia sunt semnate de Petre Craciun.

"Am produs filmul pentru Ministerul Administratiei si Internelor, urmand ca acesta sa fie pus la dispozitia statelor membre ale Uniunii Europene in ianuarie 2011, el fiind foarte elocvent pentru eforturile pe care Romania le-a facut pentru respectarea tuturor angajamentelor fata de partenerii nostrii. Suntem bucurosi ca am putut contribui la acest amplu proces al aderarii tarii noastre la spatiul Schengen", a declarat Petar Nenov, presedintele Agentiei Internationale pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate.

 

Biroul de presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro