Eveniment: 3 ianuarie 2011

In ziua de 3 ianuarie, a fost semnat Protocolul de colaborare dintre Inspectoratul General al Politiei Romane, reprezentata de chestor de politie dr. Liviu Popa si Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate, reprezentata prin dipl. ec. Petar Nenov.

Printre cele mai importante obiective ale Protocolului enumeram: initierea si desfasurarea de programe comune pentru prevenirea criminalitatii, in special a celei cu caracter organizat si transfrontalier, in mod deosebit a consumului si traficului ilicit de droguri, a traficului de fiinte umane, criminalitatii cibernetice si spalarii banilor proveniti din astfel de infractiuni grave.

Potrivit documentului, AIPCPS actioneaza pentru facilitarea unor contacte rapide si directe cu specialisti in domeniu din alte state, indeosebi din Republica Bulgaria si alte state vecine, in vederea prevenirii si combaterii eficiente a traficului ilicit de droguri, de fiinte umane, spalarii banilor si altor infractiuni grave cu caracter transfrontalier. Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate are o veche colaborare cu MAI. Pana in acest moment s-au desfasurat o multitudine de programe si proiecte comune in domeniul prevenirii criminalitatii, in special a celei cu caracter organizat si transfrontalier, a consumului si traficului ilicit de droguri, a traficului de fiinte umane, criminalitatii cibernetice si spalarii banilor proveniti din astfel de infractiuni grave.

 

Biroul de presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro