Conferinta internationala de criminalistica

Potrivit protocoalelor de parteneriat incheiate cu Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia Criminalistilor din Romania, Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate a participat la organizarea si desfasurarea conferintei cu tema “Noi mijloace si metode folosite in criminalistica”, si a asigurat participarea delegatiei Institutului de Criminalistica si Criminologie din Sofia la acelasi eveniment, in zilele de 26-27 octombrie.

Au fost prezenti si invitati de prestigiu din Bulgaria, Italia, Franta, Marea Britanie, Rebublica Ceha, Republica Moldova si Portugalia. Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate a fost reprezentata de presedintele acesteia, dipl. ec. Petar Nenov, care a participat la lucrari alaturi de Chestor principal de poliţie Lucian Florin Guran - împuternicit adjunct al şefului Departamentului Ordine si Siguranţă Publică din cadrul MAI si Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie dr. Liviu Popa.

Conferinta a avut loc la sediul Centrului Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor si s-a bucurat de participarea a peste 500 de cadre didactice din invatamantul universitar, experti criminalisti din politie, parchet si justitie, medici legisti, avocati, studenti.

 

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate este in mod traditional partener si sustinator financiar al Asociatiei Criminalistilor din Romania (ACR). Gratie acestui parteneriat, care dureaza din anul 2009, derulat la initiativa presedintelui AIPCPS, dipl. ec. Petar Nenov, au fost organizate 3 conferinte internationale ale Institutului de Criminalistica si ACR si au fost tiparite, pana in acest moment, 2 volume de specialitate.

 

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate va finanta primul dictionar trilingv de criminalistica din Europa (romana/bulgara/engleza), redactat de o echipa de specialisti din cadrul Institutului de Criminalistica din cadrul IGPR. Lucrarea va vedea lumina tiparului in finalul acestui an.

 

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro