A.I.P.C.P.S a organizat la Academia de Poliţie din Sofia primul curs de formare privind investigarea infracţiunilor cibernetice

Agenţia Internaţională pentru Prevenirea Criminalităţii şi Politici de Securitate, împreună cu Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Ministerului de Interne bulgar şi Departamentul american al Securităţii Interne a organizat la Academia de Poliţie din Sofia, în perioada 13-17 februarie 2012, primul curs de formare privind investigarea infracţiunilor cibernetice, inclusiv din punct de vedere criminalistic. Cursul a fost susţinut din punct de vedere logistic şi al asigurării lectorilor de către partea americană, care a fost prezentă cu patru experţi în domeniu.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc în prezenţa ministrului bulgar de interne, domnul Tsvetan Tsvetanov şi a Excelenţei Sale James B. Warlick, Jr., Ambasadorul SUA la Sofia.

La curs au luat parte poliţişti din Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova şi România, implicaţi activ în investigaţiile judiciare referitoare la exploatarea sexuală a copiilor şi alte forme ale criminalităţii cibernetice.

 

Pe parcursul celor cinci zile de curs, participanţii au fost instruiţi cu privire la tendinţele emergente ale criminalităţii cibernetice, inclusiv exploatarea copiilor, evaziunea fiscală şi investigaţiile sub acoperire privind infracţiunile comise pe Internet. Pe durata cursului participanţii au lucrat in echipe pentru a identifica, a se documenta, a recupera şi păstra probele digitale, cu ajutorul mai multor programe de software. In ultima zi de formare, participanţii au luat parte la un exerciţiu practic pentru a-şi testa capacităţile de a identifica şi recupera dovezi digitale ale infracţiunilor, fiecare primind diploma de expert.

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro