Conferinta la Chisinau despre criminalitatea in U.E si C.S.I

In zilele de 12 şi 13 iunie 2012, la Chişinău s-au desfăşurat lucrările Conferinţei internaţionale ştiinţifico-practice cu tema “CRIMINALITATEA ÎN SPAŢIUL UNIUNII EUROPENE ŞI AL COMUNITĂŢII STATELOR INDEPENDENTE: EVOLUŢIE, TENDINŢE, PROBLEME DE PREVENIRE”, organizată de Academia de Poliţie “Ştefan cel Mare” din Chişinău şi Fundaţia Hanns Seidel din Munchen/Germania.

La această manifestare internaţională au participat delegaţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Federaţia Rusă și Germania. Deschiderea Conferinței a avut loc în prezența viceministrului de interne, general-maior Dumitru Ursachi, a unor reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova și ai structurilor de aplicare a legii din această țară.

Agenţia Internaţională pentru Prevenirea Criminalităţii şi Politici de Securitate a fost reprezentată la Conferinţă de preşedintele Petar Zdravkov Nenov şi de secretarul general dr. Ioan Hurdubaie, care au prezentat o comunicare cu tema “Criminalitatea organizată la confluenţa mileniilor. Realităţi şi perspective”, apreciată de către ceilalţi participanţi, mai ales pentru considerentele referitoare la implicarea societăţii civile în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale organizate.

Conferința a oferit totodată prilejul pentru realizarea unor contacte fructuoase între participanți și un util schimb de opinii referitoare la cele mai eficiente mijloace și metode de prevenire și combatere a manifestărilor caracteristice ale criminalității organizate transnaționale.

"La închiderea Conferinţei, rectorul Academiei de Poliţie “Stefan cel Mare” din Chişinău, colonelul Simion Carp, a mulţumit preşedintelui  AIPCPS, dl Petar Nenov, pentru sprijinul acordat Academiei  în activitatea de relatii internaţionale şi în participarea reprezentanţilor acesteia  la diferite evenimente organizate in Bulgaria si Romania".

Biroul de Presa

Newsletter

Contact Info

an image

Agentia Internationala pentru Prevenirea Criminalitatii si Politici de Securitate
Bucuresti, Str. Poterasi, Nr. 10, Sector 4

Email: office.aipcps@crime-prevention.eu
Email: office.aipcps@prevenirea-criminalitatii.ro
Email: office.aipcps@gmail.com
Email: office@brigada-antidrog.ro

web: www.prevenirea-criminalitatii.ro
web: www.crime-prevention.eu
web: www.brigada-antidrog.ro

tel./fax: 0040 31.4259.545
DIGI: 0040 771.795 218

Linkuri utile

Inspectoratul General al Politiei Romane: www.politiaromana.ro
Agentia Nationala Antidrog: www.ana.gov.ro
Ministerul de Interne din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Bulgaria: www.mvr.bg
Academia de Politie din Moldova: www.academy.police.md
Academia de Politie din Romania: www.academiadepolitie.ro